Još nije kraj skandala s direktorima i maskama: Sad se češlja Treće tužilaštvo

Beograd -- Apelaciono tužilaštvo u Beogradu započelo postupak hitnog nadzora rada Trećeg osnovnog tužilaštva zbog poziva policiji da obavi razgovor s direktorima škola.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Naime, to tužilaštvo je zatražilo od policije da se obave razgovori s direktorima škola u Beogradu, protiv kojih je podneta krivična prijava jer su tražili od zaposlenih i đaka da nose maske.

Nekoliko direktora je i privedeno na taj razgovor, a nakon sastanka kod ministra prosvete, ceo postupak je prekinut.

Apelaciono tužilaštvo u Beogradu sada je započelo postupak hitnog nadzora rada Trećeg osnovnog tužilaštva radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi s radnjama koje su preduzete u tom slučaju i njihove osnovanosti u skladu sa zakonom, preneo je RTS.

U slučaju utvrđivanja propusta i nestručnog rada postupajućeg zamenika javnog tužioca, biće preduzete dalje mere i radnje, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju Apelacionog tužilaštva.

Ističe se da je to tužilaštvo naložilo da se prekine svako dalje postupanje u tom predmetu, a posebno da se direktori određenog broja škola u Beogradu ne pozivaju na razgovor u nadležne policijske stanice.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Apelaciono tužilaštvo je takođe pozvalo sve građane da se u potpunosti pridržavaju svih mera koje su naložene od nadležnih državnih organa radi suzbijanja epidemije prouzrokovane širenjem virusa kovid 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu