Još nije kraj skandala s direktorima i maskama: Sad se češlja Treće tužilaštvo

Apelaciono tužilaštvo u Beogradu započelo postupak hitnog nadzora rada Trećeg osnovnog tužilaštva zbog poziva policiji da obavi razgovor s direktorima škola.

Izvor: RTS, Tanjug

Sreda, 25.11.2020.

13:31

Još nije kraj skandala s direktorima i maskama: Sad se češlja Treće tužilaštvo
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Naime, to tužilaštvo je zatražilo od policije da se obave razgovori s direktorima škola u Beogradu, protiv kojih je podneta krivična prijava jer su tražili od zaposlenih i đaka da nose maske.

Nekoliko direktora je i privedeno na taj razgovor, a nakon sastanka kod ministra prosvete, ceo postupak je prekinut.

Apelaciono tužilaštvo u Beogradu sada je započelo postupak hitnog nadzora rada Trećeg osnovnog tužilaštva radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi s radnjama koje su preduzete u tom slučaju i njihove osnovanosti u skladu sa zakonom, preneo je RTS.

U slučaju utvrđivanja propusta i nestručnog rada postupajućeg zamenika javnog tužioca, biće preduzete dalje mere i radnje, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju Apelacionog tužilaštva.

Ističe se da je to tužilaštvo naložilo da se prekine svako dalje postupanje u tom predmetu, a posebno da se direktori određenog broja škola u Beogradu ne pozivaju na razgovor u nadležne policijske stanice.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Apelaciono tužilaštvo je takođe pozvalo sve građane da se u potpunosti pridržavaju svih mera koje su naložene od nadležnih državnih organa radi suzbijanja epidemije prouzrokovane širenjem virusa kovid 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: