LSV: Evropska unija nema alternativu

Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna.

Izvor: B92
Podeli

Naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije.

Evropska unija je sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi. Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravala da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate. Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima.

Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve političke organizacije da se snažnije i aktivnije, institucionalnim i demokratskim sredstvima, bore za bolje društvo i evropske integracije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu