Orban protiv Džordža Klunija

Budimpešta -- Mađarske vlasti su danas kritikovale Džordža Klunija smatrajući da ima previše "ograničeno znanje" o istoriji i politici.

Izvor: Beta
Podeli
EPA/MARTIN DIVISEK
EPA/MARTIN DIVISEK

Ta reakcija Budimpešte usledila je jer je taj američki glumac premijera Viktora Orbana opisao kao primer "mržnje i besa" u svetu.

"Mi volimo glumca Džordža Klunija... ali njegovo znanje istorije i politike deluje prilično ograničeno", naveo je na Fejsbuku šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

Članovi mađarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera mađarsko-jevrejskog porekla Džordža Soroša koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega putem nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Mađarsku.

Nekoliko provladinih medija prenelo je fotografiju Klunija sa sinom Džordža Soroša, Aleksandrom.

Kluni je nedavno za američke medije govorio o svom poslednjem filmi "The Midnight Sky", a rekao i da su Orban i mađarska vlada primeri "mržnje i besa".

"Nismo bili usred pandemije kad se snimao film, ali je bilo toliko drugih stvari, toliko mržnje i besa sa kojim smo svi suočeni u ovom trenutku istorije i to svuda u svetu - od (Žaira) Bolsonara u Brazilu, do Orbana u Mađarskoj. Pogledajte, mnogo je besa i mržnje", rekao je Kluni.

Reagujući na kritike iz Budimpešte, Kluni je danas rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.

"Takođe sam jednom sreo njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu ... tako da Orbanova propagandna mašina laže", rekao je Kluni.

Glumac je dodao da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini mađarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 618 idi na stranu