Netanjahu: Uskoro putujem u Bahrein

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio je danas da će uskoro posetiti Bahrein na poziv prestolonaslednika te zalivske zemlje Salmana al-Kalife.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.11.2020.

10:15

Netanjahu: Uskoro putujem u Bahrein
Foto: EPA-EFE/Maya Alleruzzo / POOL

Bahrein je druga arapska zemlja posle Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je odlučila da normalizuje odnose sa Izraelom, a tri zemlje su sporazum potpisale sredinom septembra u Vasingtonu.

Netanjahu je rekao da su obe strane uzbuđene što za tako kratko vreme "doneti plodove mira svojim narodima i zemljama."

"Zbog toga me je prestolonaslednik tako brzo pozvao u posetu Bahreinu i ja ću to rado učiiti", naveo je Netanjahu u saopštenju nakon telefonskog razgovora sa Al-Kalifom, prenosi Rojters.

Prva delegacija iz Bahreina posetila je Izrael prošle srede.

Izraelski zvaničnici i lokalni mediji juče su naveli da je Netanjahu juče tajno boravio u Saudijskoj Arabiji, gde ne javodno razgovarao sa prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom i američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, što bi bila prva javno potvrđena poseta izraelskog premijera toj zemlji.

Saudijski ministar spoljnih poslova princ Fejskal bin Farhan al Saud negirao je te informacije, dok Netanjahu nije ni potvrdio ni demantovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: