Hrvatska uvodi najstrože mere

Andrej Plenković jutros je imao sastanak sa svim ministrima. Teme su bile epidemija i mere protiv širenja epidemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.11.2020.

13:59

Hrvatska uvodi najstrože mere
EPA/JEROME FAVRE

Sastanak je počeo u deset sati. Nakon sastanka, javnosti se obratio Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske.

Božinović se obratio javnosti i rekao je da će sutra biti donet nacrt novih mera.

„Štab priprema novi set mera. Mere će sutra biti upućene ministrima. Trebali bi važiti do Božića. To su mere koje su usmerene na određene segmente privrede, pre svega na ugostiteljstvo. Zatim, druga odeljenja, nešto manje na kulturu i delove obrazovanja", rekao je Božinović.

„Moramo da pronađemo ravnotežu koju smo tražili sve ovo vreme. Ovaj virus se ponaša tako da se, kada preduzmete najrestiktivnije mere, čim se povuku, ponovo širi“, rekao je, prenosi Indeks

"Poenta nije bila u tome da se odmah pređe na najstrože mere, već na one koje se usvajaju, kako bi se postepeno pooštravale. To će biti najjače mere u ovom talasu", rekao je Božinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: