Vijesti: UP ne raspolaže informacijama o ugroženosti Abazovića

Podgorica -- Uprava policije Crne Gore ne raspolaže informacijama da je lider GI Crno na bijelo Dritan Abazović ugrožen od šefa jednog kriminalnog klana u regionu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ipak će, kažu, preduzeti opsežne mere da to ispitaju i utvrde, pišu podgoričke Vijesti.

Podgoričkom dnevniku je to rečeno iz Uprave policije u odgovoru na pitanje da li imaju saznanja da je lideru izborne liste Crno na bijelo život ugrožen od mafijaškog klana na čijem je čelu višestruko osuđivana osoba, koja se teretila i za ubistva i prodaju droge...

"Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina", piše u odgovoru policije.

Iz Uprave policije su najavili opsežne provere radiutvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja.

Ukoliko se utvrdi da je Abazoviću ugrožena bezbednost neodložno će, kažu, o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac i biće sprovedene aktivnosti na zaštiti oštećenog i njegove movine.

Navode i da su nadležni organi sačinili izveštaj o bezbednosnoj proceni stepena ugroženosti Dritana Abazovića i da, Uprava policije preduzima operativne mere i aktivnosti.

Direktor URA Zoran Mikić, kaže da tom pokretu još nije odgovoreno na zahtev o proceni bezbednosti Abazovića, upućen Upravi policije 3. septembra.

Nezvanično iz GP URA Vijestima je rečeno da raspolažu informacijama - da Abazoviću preti jedan od bitnijih kriminalnih igrača iz regiona i da je u taj slučaj navodno uključen i jedan državljanin Crne Gore, koji živi u inostranstvu...

Iz Agencije za nacionalnu bezbednost i, kako navode, jedne policije iz okruženja nisu odgovorili na pitanja o pretnjama Abazoviću, a Abazović nije želeo da komentariše navode o njegovoj ugroženosti, navodi list.

Podseća se da su se prve informacije da je Abazović ugrožen pojavile par dana nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta.

Abazović je o tome govorio u intervjuu za bosanskohercegovačku TV Face, ne precizirajući koji kriminalci mu prete.

Nakon toga je podgorički nedeljnik “Monitor” objavio da je Abazović tada dobio upozorenja iz kavačkog kriminalnog klana, jer je odbio da se sastane sa šefovima te organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu