Uhapšen ubica iz Belvila; MUP objavio snimak VIDEO

Beograd -- MUP saopštio da je u kratkom roku razrešeno ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu i da je osumnjičeni L.T. uhapšen.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija, Deposit/stevanovicigor
Ilustracija, Deposit/stevanovicigor

Mirković je, podseća MUP, ubijen u beogradskom naselju Belvil, 12. novembra, a reč je, kako se navodi, o mafijaškoj likvidaciji.

"Sa velikim ponosom mogu da kažem da su, u izuzetno kratkom vremenskom periodu, pripadnici Uprave kriminalističke policije i svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da ovo strašno, brutalno mafijaško ubistvo rasvetle do kraja. Sinoć je uhapšena osoba L.T. koju osnovano sumnjičimo da je neposredni izvršilac ubistva. Pre njega uhapšena su i dva saizvršioca, a sa L.T. sinoć još jedan kao i njihovi neposredni pomagači koji su pokušavali da ga prebace na prostor Bosne i Hercegovine i da izbegnu pravdu", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da ni jedan zločin bude nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu, može da izbegne zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno. Hoću da se zahvalim svakom od njih, hoću da im se zahvalim u ime građana Srbije što su ova zemlja i ovaj grad bezbedniji danas i što će ova zemlja biti bezbednija i sutra", poručio je ministar Vulin.

Načelnik Uprave kriminalističke policije, Dejan Kovačević, precizirao je da su, "u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u toku noći lišili slobode L.T. (1998) iz Beograda, kao i D.K. iz Beograda i F.I. crnogorskog državljanina sa Cetinja, koji su vršili pripremu bekstva na teritoriju Bosne i Hercegovine. Lice L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, lice D.K. je saizvršilac u navedenom krivičnom delu a uloga crnogorskog državljanina sa Cetinja će biti naknadno utvrđena", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju odlučnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala", poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu