U kojim mestima su zatvorene škole - 1,8 odsto prešlo na onlajn nastavu

Zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom na nastavu na daljinu potpuno ili delimično do sada je prešlo 69 škola u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.11.2020.

16:25

U kojim mestima su zatvorene škole - 1,8 odsto prešlo na onlajn nastavu
Foto: Tanjug/AP Photo/Elise Amendola

U Vrbasu, Paraćinu, Dimitrovgradu i Surdulica u svim osnovnim i srednjim školama đaci nastavu prate na daljinu, dok je u pojedinim opštinama neposredna nastava delimično prebačena na onlajn.

Tako su u Zaječaru u 11 osnovnih škola đaci od petog do osmog razreda prešli na onlanjn nastavu, dok su učenici nižih razreda idu u školu. Na onlajn nastavu u tom gradu prešle su i četiri srednje škole.

U drugim gradovima na onlajn nastavu prešli su samo učenici viših razreda osnovne škole (drugi ciklus) i to u Kučevu u pet osnovnih škola, u Nišu u dve osnovne škole, u Boru u pet osnovnih škola, dok je u Bujanovcu jedna srednja škola prešla na onlajn nastavu i u Kosovskoj Mitrovici jedna cela osnovna škola.

Pomoćnik Ministra prosvete Milan Pašić kaže za Tanjug da se lokalni krizni štabovi za vanredne situacije obraćaju Ministarstvu prosvete, preko školskih uprava, da zbog pogoršane epidemiološke situacije škole pređu na nastavu na daljinu, te da će tako biti i ubuduće.

"Trenutno imamo situaciju da je 1,8 odsto škola u Srbiji drugog ciklusa prešlo na nastavu na daljinu i imamo 1,9 odsto osnovnih škole koje su prešle kompletna nastava na daljinu. Kod srednjih škola to je 4,1 odsto", rekao je Pašić.

Upitan da li se razmišlja o prelasku svih škola na onlajn nastavu on je rekao da će o tome odlučivati Krizni štab u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, ali da su škole sigurna mesta za đake.

"Škole su sigurna mesta jer se poštuju sve mere vezane za epidemiološke uslove. Verujemo da će u narednom periodu nove mere dati rezultate i da će se smanjiti broj zaraženih", naveo je Pajić.

U Ministarstvu prosvete kažu da je na nastavu na daljinu u potpunosti prešlo 46 škola - 25 osnovnih (1,9 odsto) i 21 srednja škola (4,1 odsto).

U 23 osnovne škole (1, 8 odsto) odobreno je da u trajanju od najviše 14 dana izvode nastavu na daljinu učenici drugog ciklusa.

Neke od škola dobile su odobrenje da rade na daljinu samo u izdvojenom odeljenju, kao i pojedine grupe odeljenja.

U 10 školskih uprava do 23. novembra nije bilo zahteva ili preporuka da neka od škola pređe na nastavu na daljinu.

Sve informacije o koronavirusu u Srbiji iz minuta u minut možete pratiti OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: