Zaplenjeno 3.000 različitih lekova; Bugari vraćeni sa granice zbog rivotrila FOTO

Beograd -- Carinici su 21. novembra 2020. godine sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili gotovo 3.000 različitih medikamenata.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Uprava carina Republike Srbije
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carina je akciju sprovela u saradnji sa policijom, na prelazima Aerodrom Nikola Tesla i Gradina.

Prekršaj na beogradskom aerodromu otkriven je kada je u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljena 51-godišnja Beograđanka, koja je neposredno pre toga doputovala letom iz Moskve i preuzela svoj prtljag sa karusela.

Na pitanje carinika da li ima nešto za prijavljivanje, putnica je odgovorila da nosi samo lični prtljag i ništa mimo toga.

Međutim, nakon detaljnog pregleda, ispostavilo se da se među tim prtljagom nalazi i gomila suplemenata i lekova ruskog porekla.

Foto: Uprava carina Republike Srbije
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Pomenuta putnica je sa sobom ponela preko 2.300 bočica, tableta, kapsula i ampula lekova i suplemenata, uglavnom na biljnoj bazi, za poboljšanje funkcije vida (černika forte), moždanog krvotoka (nootropil piracetam), nivoa gvožđa (fenjuls), zarastanje preloma (zlatna mumija), smanjenje nivoa šećera u krvi (olidžim), podizanje imuniteta (imunofan) i sl.

Među pronađenim lekovima i dijetetskim sredstvima našlo se i 170 bočica imunomodulatora za mačke (feliferon) i leka protiv pseće bolesti (giskan-5).

Foto: Uprava carina Republike Srbije
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Tog istog dana na Gradini je zaplenjeno 480 tableta leka "rivotril" koji se nalazi na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojena "honda džez" bugarskih registarskih oznaka.

Dvoje bugarskih državljana koji su njome putovali rekli su da nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, u ladici ispred suvozačkog sedišta pronađeno je 16 kutija sa po 30 tableta "rivotrila", zbog čega je bugarskim državljanima odbijen izlaz iz naše zemlje, pa su zajedno sa pronađenim psihoaktivnim tabletama predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu