Vučić uručio medalje za zasluge u borbi protiv kovida 19

Predsednik Srbije uručio danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv koronavirusa institutima i ustanovima odlikovanim povodom Dana primirja.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

12:49

Vučić uručio medalje za zasluge u borbi protiv kovida 19
Tanjug/Rade Preliæ

Nakon toga, predsednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se poštovale epidemiološke mere.

Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut", Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak", Institut za primenu nuklearne energije INEP, i Institut za molekularnu genetiku i geneticko inženjerstvo IMGGI.

Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP „Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, JKP „Vodovod" Sremska Mitrovica. Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju - Beograd, JKP „Gradska čistoća" - Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje - Beograd.

Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret - Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju „Mara" - Niš.

Odlikovanja je Vučić danas u Predsedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju - najbolja ocena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

"Zato što vi morate da pokaže poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno", rekao je Vučić. On ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

"Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Verujem da ćemo se u budućnosti još vidjati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima", poručio je predsednik Srbije. Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsedništvu na sam Dan primirja 11. novembra, ali tada nisu uručena iz epidemioloških razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: