Upozorenje dr Jankovića: Ne usporava, rasplamsava

Beograd -- Imunolog Srđa Janković rekao za RTS da su u borbi protiv koronavirusa ključne tri stvari: da se nosi maska, da se drži distanca i da se izbegavaju okupljanja.

Izvor: Beta, RTS
Podeli
Screenshot TV Prva
Screenshot TV Prva

Trenutno epidemija ne jenjava, nego se rasplamsava, upozorio je Srđa Janković.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je desetak dana, na koliko su nove mere oročene, minimalni period nakon kojeg bi moglo da se uoči bilo šta o promeni epidemijske krive, makar neki povoljan ili manje nepovoljan trend.

Kako je naglasio, ključno je nošenje maski, držanje distanci i izbegavanje svih okupljanja sem onih koja nisu nasušno neophodna.

Govoreći o skraćenju radnog vremena nekih objekata, on je upozorio da je mnogo važnije da se mere sprovode u vreme kad su otvoreni.

On je rekao da je stručni deo Kriznog štaba, čiji je član, predlagao i da viši razredi osnovnih, srednjih škola i fakulteti već sada pređu na nastavu na daljinu, a da u klupama ostanu samo niži razredi.

"Zasad je procenjeno da to nije neophodno, ali ostaje kao opcija za kasnije", rekao je Janković.

Kako je naveo, tamo gde se virus pojavi u školi i prenosi kroz školski kolektiv već i po postojećim merama odeljenje ili škole prelaze na onlajn nastavu i to se nije promenilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu