Danas

Od danas pa u narednih 10 dana na snazi će biti nove mere Vlade Srbije, donete radi sprečavanja širenja koronavirusa. Izmene i na ulicama Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

07:39

Danas
Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata - restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, te priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, biti ograničeno do 18 sati.

Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti radiće do 21 sat.

Apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji dostavljaju hranu, mogu da rade bez ograničenja.

Sve radnje koje se ne nalaze u tržnim centrima, poput butika u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici ili frizera u naselju, ali i mnogobrojnih zanatlija, moći će da rade, kao i po prethodnoj odluci, do 21 sat, rekao je za Blic gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš.

On je, takođe, naveo da će posle 18 sati, a najduže do 21, moći da rade i, na primer, pošte i banke, osim onih smeštenih u tržnim centrima.

Od danas će u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza biti uključeno dodatnih 236 vozila, čime će na ulicama biti angažovan maksimalan broj autobusa - 1.641.

Na sednici gradskog Kriznog štaba dogovoreno je da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta na kojima su najveće gužve.

Šta se menja u Beogradu

Od danas će u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza biti uključeno dodatnih 236 vozila, čime će na ulicama biti angažovan maksimalan broj autobusa - 1.641.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, posle sednice gradskog Kriznog štaba, rekao je da je dogovoreno da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta na kojima su najveće gužve i apelovao je na sugrađane da što manje koriste javni prevoz.

"Složili smo se da na ulicama bude maksimalan broj autobusa i da se insistira na sprovođenju mera, što je u ovom trenutku najvažnije", naveo je Radojičić za Tanjug.

On je rekao da je od 2.500 vozača, koliko ih radi u GSP, 61 u prethodnom periodu bio pozitivan na kovid 19, što, ukazuje, ne govori o velikom broju zaraženih, ali da se situacija prati svakodnevno.

Kako je u nedelju saopštio Sekretarijat za javni prevoz, od sutra zbog skraćenog radnog vremena restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara do 18 časova, u periodu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza putnika biće uključeno dodatnih 236 vozila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: