Poslanici opet u klupama - rasprava o finansijskim zakonima

Beograd -- Skupština Srbije počeće danas sednicu na kojoj će se raspravljati o nekoliko predloga finansijskih zakona.

Izvor: B92
Podeli

Na dnevnom redu Četvrte sednice Drugog redovnog zasedanja Skupštine su izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, izmene Zakona o republičkim administrativnim taksama i izmene Zakona o porezu na imovinu.

Poslanici će raspravljati i o izmenama Carinskog zakona i Zakona o carinskoj službi, kao i o davanju državnih garancija za kredit Srbijagasa od četiri banke ukupne vrednosti 55 miliona, za izgradnju gasovoda Turski tok.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za finansiranje javnog sektora u cilju ublažavanja posledica pandemije COVID-19.

Rasprava će biti i o nekoliko zakona o zajmovima za energetsku efikasnost u zgradama centralne vlasti, za vodosnabdevanje i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, za rehabilitaciju sistema daljinskog grejanja.

Pred poslanicima će biti i Predlog odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koji je podneo predsednik Skupštine, ukoliko poslanici prihvate da se taj predlog razmatra po hitnom postupku, kao i predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine u medjunarodnim parlamentarnim institucijama.

Sednica će početi u 10.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu