Francuz prekršio karantin, rekao da "ide nekome da razbije njušku"

Pariz -- Francuz koji je tokom vikenda izašao sa urednom pisanom potvrdom o izlasku van doma, kako je propisano zbog karantina, kažnjen je sa nekoliko stotina evra.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Ludovic Marin, Pool via AP
Foto: Tanjug/Ludovic Marin, Pool via AP

Razlog njegovog izlaska bio je da nekoga pretuče.

Muškarac od 39 godina krio se iza jednog automobila na železničkoj stanici u Lanionu, malom mestu na zapadu Francuske oko 1.00 posle ponoći kad ga je policijska patrola uočila.

"Rekao je da nekog čeka da ga pretuče", naveo je komandant lokalne policije i dodao da je sa sobom nosio neku vrstu alata sa oštricom.

Komandant policije je rekao da je muškarac imao urednu pisanu potvrdu o izlasku sa tačnim vremenom napuštanja doma, ali je kao razlog naveo žargonskim jezikom da "ide nekome da razbije njušku".

Osumnjičeni je priveden nakratko pošto je bio u alkoholisanom stanju. Izašao je trezan narednog dana sa kaznom od 135 evra zbog potvrde sa razlogom izlaska koji nije validan. Dobio je još jednu kaznu od 150 evra zbog pijanstva na javnom mestu.

Policija je dodala da njegov slučaj još nije rešen jer mora da odgovara i za posedovanje hladnog oružja.

Prema karantinu koji je na snazi zbog epidemije korona virusa, Francuzi mogu da izađu u šetnju ne dužu od sat vremena, da idu u kupovinu ili na posao. Moraju sa sobom da imaju privremenu pisanu potvrdu. Kazna za izlazak bez potvrde je 135 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 618 idi na stranu