"Ostavite škole otvorene"

U Nemačkoj sprovedena studija na 110.000 dece i adolescenata koji su testirani kada su dolazili u kliniku na zdravstveni pregled ili terapiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

11:55

Foto: Depositphotos/racorn

Kako se ispostavilo, samo njih 105 je imalo koronavirus, što je procentualno 0.53 odsto.

O tome piše "Zidojče cajtung" u tekstu sa naslovom "Ostavite škole otvorene", a u kom se navodi da to istraživanje ide u prilog stavu nemačke vlade da se škole ne bi trebalo zatvarati.

U narednim nedeljama kancelarka Angela Merkel i premijeri nemačkih saveznih država trebalo bi ponovo da razmatraju na koji će se način održavati nastava u školama.

"Malo je verovatno da će među mladima i školarcima biti velikog broja neprijavljenih slučajeva. Po našem mišljenju škole bi trebalo da budu otvorene", rekao je zamenik dečje bolnice Hauner Johanes Hubner.

On je kazao i da procenat iz te bolnice može da se primeni i na drugim bolnicama gde su deca testirana jer su u njima testirana samo ona deca koja su imala simptome.

Na klinici na kojoj su testirana sve deca, samo je 0 do 0,2 odsto dece bilo pozitivno na koronavirus. S

andra Cisek sa univerziteta u Frankfurtu smatra da su zaražena deca najverovatnije kod kuće zaražena virusom ili na nekom drugom mestu.

I nemačka Akademija za dečju i adolescentsku medicinu smatra da bi škole trebalo da budu otvorene, jer je, navode, zatvaranje škola prošlog proleća, imalo negativne posledice po decu.

Dodaje se i da ubeđenje da su škole žarišta infekcije nije dokazano.

U Nemačkoj je inače, u poslednja 24 sata potvrđeno novih 10.864 slučajeva koronavirusa, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Robert Koh. To je manji broj za razliku od pročle sedmice.

U Nemačkoj su inače na snazi oštre mere protiv koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: