"Vreme je da Hrvatska zabrani poklič 'Za dom spremni'"

Izraelski ambasador u Hrvatskoj Ilan Mor ocijenio je da je vreme da se u Hrvatskoj pokrene potpuna zabrana ustaškog pozdrava "Za dom spremni“.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 23.11.2020.

20:59

EPA-EFE/ Christian Bruna

On je reagovao na skrnavljenje spomenika žrtvama holokausta u Varaždinu na kojem je nacrtan kukasti krst i ustaški znak.

"Siguran sam da će nadležne institucije u Hrvatskoj i dalje činiti sve da se počinitelji što pre identifikuju i izvedu pred lice pravde. Ovo je prikladno vreme da se pokrene i potpuna zabrana svake upotrebe notornog pozdrava 'Za dom spremni'", stoji u saopštenju izraelske ambasade koje potpisuje Mor, prenosi Indeks.

Mor navodi da je bio "tužan i duboko šokiran lošim vestima" koje su stigle iz grada Varaždina o vandalizmu na novopodignutom spomeniku izgrađenom u sećanje na žrtve holokausta, smeštenom nasuprot varaždinske sinagoge. Spomenik je izgrađen od cigli iz ustaškog logora smrti Jasenovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: