Bečić veruje da će vlada C.Gore biti izabrana 2. decembra

Podgorica -- Predsednik crnogorskog parlamenta i stranke Demokratska Crna Gora, Aleksa Bečić, čvrsto veruje da će nova vlada biti izabrana 2. decembra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Mehaniq/Depositphotos
Mehaniq/Depositphotos

Bečić je, na onlajn konferenciji u organizaciji Evropske narodne partije, rekao da očekuje da će koncept nove vlade, iako različit od onog koji je prvobitno dogovoren, imati podršku i da će vlada da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i znati da odgovori na komplikovane zdravstvene i ekonomske izazove.

Na konferenciji pod nazivom "Crna Gora nakon izbora, a u susret formiranju nove vlade", Bečić je, kako se navodi, istakao čvrstu privrženost Crne Gore da mnogo snažnije i brže krene u sprovodjenje reformi, a time i u rešavanje zadataka sa evropske agende preneo je portal RT CG.

Bečić je, dodaje se, rekao da će učiniti sve da Skupština Crne Gore, ali i nova parlamentarna većina, odlučnije krenu sa ispunjavanjem kriterijuma koji se postavljaju kao ključni u pregovaračkim poglavljima u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Bečić je, saopštila je njegova stranka, naročito istakao to što tranzicija vlasti protiče mirno, za šta je, u odredjenom delu, priznanje odao i sadašnjoj parlamentarnoj manjini.

Izrazio očekivanje da će se u narodnom periodu i pozicija i opozicija ponašati evropski, te da reforme koje predstoje neće biti predmet opstrukcija, jer se svi politički subjekti zalažu za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji.

Bečić je istakao da Sporazum, koji su nakon izbora potpisali nosioci tri liste koje čine parlamentarnu većinu, garantuje brži napredak Crne Gore u evropskim integracijama i nastavak prozapadnog i evroatlantskog kursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu