Dramatične vesti iz kovid-bolnice u Beogradskoj areni - kapaciteti na izdisaju

U privremenoj kovid-bolnici "Arena" na lečenju su 484 pacijenta i ima još desetak praznih mesta, kaže glavni koordinator bolnice dr Predrag Bogdanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

16:42

Dramatične vesti iz kovid-bolnice u Beogradskoj areni - kapaciteti na izdisaju
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

On je za Tanjug rekao da su otpusti u toku, da se dnevno otpusti 30 do 50 bolesnika, kao i da su zdravstveni radnici u toj privremenoj bolnici imali besanu noć jer je na lečenje primljeno 60 bolesnika, a poslednja 24 sata 80 pacijenata.

"Težak dan je za nama. Juče i tokom noći primili smo 80 pacijenata, samo u toku noći 60 bolesnika. To je do sada rekord, obično dnevno oko 50 pacijenata primimo na bolničko lečenje", naveo je Bogdanović.

On je naglasio da je za mesec dana rada Arene kroz nju prošlo 1.029 bolesnika, da je otpušteno oko 550 pacijenata i to 450 pacijenata na dalje kućno lečenje, a 102 pacijenta zbog pogoršanja zdravstvenog stanja je prebačeno u bolnice koje imaju intenzivnu negu.

Trenutni kapaciteti Arene su oko 500 bolesnika, a Bogdanović podseća da je u Areni povećan broj mesta i da je u drugom talasu mogla da primi oko 360 bolesnika, a danas oko 140 više.

Sagovornik Tanjuga navodi da najmlađi pacijent koji je trenutno na lečenju ima 18 godina, a najstariji 86 godina, ali da je kod njih lečen pacijent koji je imao 90 godina.

"Klinička slika naših pacijenata je srednje teška, ka teškoj", kaže Bogdanović i dodaje da se u Beogradskoj Štark areni, kao i u svim drugim bolnicama pacijenti prate 24 sata, da imaju laboratoriju, EKG, rendgen aparat i da pacijentima mogu da pruže kako dijagnostiku tako i odgovarajuće lečenje.

Apelovao je na građane da se čuvaju i paze da ne dođe do zaraze jer korona ne bira godine, mesto, ni vreme.

"Klonite se sumnjivih kontakata, nosite maske, kako bi smirili epidemiju. Ostanite kod kuće, čuvajte se, jer lepše je kod kuće nego u bolnici", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: