Puni džepovi zlatnih poluga: Vrednost gotovo dva miliona dinara FOTO

Carinici su 22. novembra 2020. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja tri zlatne poluge ukupne težine 300 grama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

15:49

Puni džepovi zlatnih poluga: Vrednost gotovo dva miliona dinara FOTO
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Slučaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu pristigao automobil "tojota rav" švedskih registarskih oznaka.

Njime su iz Švedske ka Turskoj putovala dvojica švedskih državljana turske nacionalnosti.
Foto: Uprava carina Republike Srbije
Na pitanje carinika šta imaju da prijave, obojica putnika su odgovorila da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, tokom detaljne kontrole, u džepu jakne koju je 30-godišnji vozač automobila imao na sebi pronađene su tri zlatne poluge najfinije čistoće ukupne težine 300 grama, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Vrednost otkrivenog zlata procenjena je na gotovo dva miliona dinara, što prelazi trećinu vrednosti vozila, tako da je zadržan i automobil, čime se vrednost ovog prekršaja uvećava na preko šest miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: