Evo kako će GSP funkcionisati; "Nemojte koristiti prevoz ako ne morate"

Beogradski Krizni štab odlučio da se uvedu izmene u gradskom prevozu u Beogradu, a posebno u špicu.

Izvor: B92, TV Prva, Blic

Ponedeljak, 23.11.2020.

12:04

Evo kako će GSP funkcionisati;
Foto: Depositphotos, manifeesto_v

Kako saznaje "Blic", gradski saobraćaj neće biti obustavljen, a produžava se vreme takozvanog špica, kada će biti povećan broj vozila, odlučio je danas beogradski Krizni štab.

Kako navodi taj beogradski list, umesto dosadašnjeg špica, koji je trajao od 15 do 17 časova, kada je uključivan maksimalan broj vozila, ubuduće će on biti produžen i trajaće od 15 do 20 časova.

Odluke sa sednice Štaba za TV Prva potvrdio je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada.

"Gradski štab je zasedao jutros. Nove mere počinju da se primenjuju od sutra. Mere se pre svega tiču ugostiteljskih i ostalih objekata. Važno je reći da će prodavnice raditi i dalje do 21 čas. Bioskopi i pozorišta mogu raditi do 18. Kada je reč o javnom prevozu, to jeste bila tema poslednjih dana u javnosti. To je žila kucavica ovog grada, mora funkcionisati", rekao je on.
Foto: Printskrin/TV Prva
Kako je naveo, odluka je da popodnevni špic bude produžen od 15 do 20 časova, a biće i 236 vozila više nego inače. Grad Beograd je obezbedio dovoljna sredstva za dezinfekciju svih vozila, jednom dnevno se dezinfikuju, istakao je Nikodijević.

"Apelujemo na građane da primenjuju mere koje su na snazi. Apelujemo i da ne koriste gradski prevoz bez preke potrebe. Zahvaljujem se svima koji poštuju mere", istakao je.

Dodao je i da se u javnosti priča o nelegalnim žurkama, te pozvao sve koji znaju da se takve žurke održavaju da to i prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: