Dr Srđa Janković: Sada nije trenutak, ali približava se

Beograd -- Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa imunolog Srđa Janković izjavio je da "za sada" nije trenutak da škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot TV Prva
Screenshot TV Prva

Janković je naveo da ne može da kaže kada će nastupiti trenutak da celo školstvo u Srbiji pređe na onlajn nastavu, ali je i ocenio da se taj momenat "približava".

"Odluku o prelasku na onlajn nastavu donosimo na osnovu procene da li je virus toliko ušao u škole. Za sada nije taj trenutak, ali i sad odeljenja i celi kolektivi prelaze na onlajn nastavu kada dođe do prenosa među učenicima i nastavnicima", kazao je Janković za televiziju Pink.

Navodeći da je epidemiološka situacija u Srbiji "krajnje ozbiljna", on je kazao da će se medicinski deo Kriznog štaba, ukoliko bude potrebno, zalagati za dodatno pooštravanje mera pored onih koje na snagu stupaju sutra.

"Nema zamene za izbegavanje svih kontakata koje je moguće izbeći a da život koliko-toliko teče normalno", kazao je Janković.

Dodao je da unošenje virusa iz inostranstva "nije dominantna" pretnja, kao i da već postoji epidemiološki nadzor na granicama Srbije.

strana 1 od 209 idi na stranu