"Imamo dokaz"

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je saopštio da postoje fotografije i video-snimci koji potvrđuju da je Jermenija angažovala strane plaćenike.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
EPA/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

"Jermenija je aktivno angažovala strane plaćenike. Imamo mnogobrojne foto i video dokumente, imamo i pasoše stranih državljana, konkretno Francuske, SAD, Libije, Kanade i drugih zemalja, Gruzije“, precizirao je Alijev.

Prema njegovim rečima, samo deo tih stranaca ima jermensko poreklo, prenosi Sputnjik.

„Ali to ne menja suštinu pitanja, jer je angažovanje stranih plaćenika od strane Jermenije, naravno, nedopustivo“, zaključio je Alijev.

Azerbejdžan i Jermenija su se više puta međusobno optuživali za angažovanje stranih plaćenika tokom sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je jednom prilikom izjavio da oko 2.000 plaćenika sa Bliskog istoka učestvuje vojnom konfliktu u Nagorno-Karabahu.

Ruska delegacija u sastavu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zamenika predsednika vlade Rusije Alekseja Overčuka, ministra zdravlja Rusije Mihaila Muraška, šefice „Rospotrebnadzora“ Ane Popove danas je, nakon Jermenije, doputovala i u Baku.

strana 1 od 618 idi na stranu