Rusija zabranila ulazak za 25 zvaničnika iz Velike Britanije

Rusija je uvela zabranu ulaska u zemlju za 25 zvaničnika Velike Britanije, saopštila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Despositphotos/getty alexander aksakov
Ilustracija: Despositphotos/getty alexander aksakov

Ova odluka je došla kao odgovor na slične mere koje je Britanija preduzela ranije.

"U odgovoru na neprijateljske akcije vlasti Velike Britanije i na osnovu principa reciprociteta, ruska strana je donela odluku da uvede lične sankcije za 25 britanskih zvaničnika kojima je zabranjen ulaz u Rusku Federaciju", navodi se u saopštenju Zaharove.

U vezi sa tim, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova još jednom je pozvala britanske vlasti da obustave neopravdane konfrontacije sa Rusijom, prenosi TASS.

Svaki neprijateljski korak biće praćen neizbežnim proporcionalnim odgovorom, upozorila je Zaharova.

Velika Britanije je 6. jula uvela lične sankcije za 25 građana Rusije za koje London tvrdi da su umešani u zloupotrebu ljudskih prava.

Na listi se nalaze direktor ruskog Istražnog odbora Aleksandar Bastrikin, zamenik tužioca general Viktor Grin, bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksej Aničin, sudije, istražitelji i zvaničnici iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Za ove osobe uvedena je zabrana ulaska na teritoriju Velike Britanije i vođenja poslova u njoj, a sva njihova imovina u ovoj zemlji, ukoliko takvu poseduju, biće zamrznuta.

strana 1 od 618 idi na stranu