Onlajn nastava ili produženi raspust? Razmatra se još mera

Medicinski Krizni štab predložio jeda srednje škole pređu na onlajn nastavu, a mediji prenose da bi o tome ministri trebalo da se izjasne u ponedeljak.

Izvor: B92

Subota, 21.11.2020.

12:51

Onlajn nastava ili produženi raspust? Razmatra se još mera
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Vlada Srbije donela je danas sedam novih mera, ali ne i onu koja se odnosi na nastavu.

Jedna od mera koja nije potvrđena od strane Vlade Srbije odnosi se na predlog prelaska na onlajn nastavu, s obzirom na to da je došlo do prenosa virusa iz porodica u škole, što je izjavio epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da je predloženo da se pređe na onlajn nastavu, posebno za srednje škole u periodu od nedelju dana.

Srednjoškolci već pohađaju nastavu prema kombinovanom modelu. Jedne nedelje idu u školu, a druge nedelje prate nastavu od kuće. Ovim predlogom došlo bi do spajanja dve nedelje sa ciljem sprečavanja dalje transmisije virusa u školama.

Osnovci redovno pohađaju đačke klupe, sa izuzetkom onih koji su oboleli od korona virusa ili onih čiji roditelji odluče tako, a pravilo je da čitava grupa ili odeljenje prelazi na onlajn nastavu ukoliko je više od dva učenika zaraženo.

Prethodno su i sindikati prosvetnih radnika zahtevali potpuni prelazak na onlajn nastavu zbog velikog broja slučajeva oboljevanja među učenicima i nastavnim osobljem.

Razmatra se i funkcionisanje vrtića, pa su neki gradovi uveli pravilo da u vrtić mogu da dolaze samo deca čija oba roditelja imaju potvrdu da ne mogu da rade od kuće. Za sada takva odluka ne postoji u prestoničkim predškolskim ustanovama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: