Onlajn nastava ili produženi raspust? Razmatra se još mera

Medicinski Krizni štab predložio jeda srednje škole pređu na onlajn nastavu, a mediji prenose da bi o tome ministri trebalo da se izjasne u ponedeljak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Vlada Srbije donela je danas sedam novih mera, ali ne i onu koja se odnosi na nastavu.

Jedna od mera koja nije potvrđena od strane Vlade Srbije odnosi se na predlog prelaska na onlajn nastavu, s obzirom na to da je došlo do prenosa virusa iz porodica u škole, što je izjavio epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da je predloženo da se pređe na onlajn nastavu, posebno za srednje škole u periodu od nedelju dana.

Srednjoškolci već pohađaju nastavu prema kombinovanom modelu. Jedne nedelje idu u školu, a druge nedelje prate nastavu od kuće. Ovim predlogom došlo bi do spajanja dve nedelje sa ciljem sprečavanja dalje transmisije virusa u školama.

Osnovci redovno pohađaju đačke klupe, sa izuzetkom onih koji su oboleli od korona virusa ili onih čiji roditelji odluče tako, a pravilo je da čitava grupa ili odeljenje prelazi na onlajn nastavu ukoliko je više od dva učenika zaraženo.

Prethodno su i sindikati prosvetnih radnika zahtevali potpuni prelazak na onlajn nastavu zbog velikog broja slučajeva oboljevanja među učenicima i nastavnim osobljem.

Razmatra se i funkcionisanje vrtića, pa su neki gradovi uveli pravilo da u vrtić mogu da dolaze samo deca čija oba roditelja imaju potvrdu da ne mogu da rade od kuće. Za sada takva odluka ne postoji u prestoničkim predškolskim ustanovama.

strana 1 od 209 idi na stranu