"Neka mu Bog podari rajski blagoslov u carstvu nebeskom"

Predsednik SRS Vojislav Šešelj uputio saučešće SPC, u kom je naveo da se patrijarh ceo život borio za nacionalne interese srpskog naroda i njegovo jedinstvo.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

11:13

Tanjug, Dragan Kijundžiæ

"Molim Vas da primite izraze mog najiskrenijeg saučešća povodom upokojenja u Gospodu Njegove svetostiarhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog gospodina Irineja", napisao je Šešelj u telegramu saučešća, objavljenom na sajtu SRS.

"Blaženopočivši gospodin Irinej ceo svoj život posvetio je crkvi i narodu i borbi za srpske nacionalne interese i jedinstvo srpskog naroda.

Neka mu Bog podari rajski blagoslov u carstvu nebeskom i neka mu bude laka sveta srpska zemlja.

Uspomena na blaženopočivšeg gospodina Irineja neka bude podstrek za jedinstvo srpskog naroda u svim srpskim zemljama i za očuvanje srpskog nacionalnog bića na celoj teritoriji Srbije, za šta se blaženopočivši Irinej nesebično zalagao i za šta se molio", stoji još u telegramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: