Odloženo suđenje Malčanskom Berberinu

Ročište u sudskom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (47) iz Malče, optuženom da je oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu, neće biti danas održano.

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2020.

10:47

Odloženo suđenje Malčanskom Berberinu
Ilustracija: Depositphotos/ JanPietruszka

Razlog je to što nije obavljeno psihijatrijsko veštačenje žrtve.

Kako je rekla za agenciju Beta portparolka Višeg suda Irena Gušić, ročište je "prezakazano" za 16. decembar, kada će psihijatrijsko veštačenje biti izvedeno kao dokaz pred Višim sudom.

Jovanović je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine na putu do škole u Brzom Brodu, a spasena je 29. decembra nakon što su je slučajno pronašli vlasnici napuštene kuće u selu Pasjača.

Potraga za njom je trajala do 5. januara, kada je Jovanović uhvaćen na seoskom groblju u Malči.

Postupak protiv njega započeo je 29. maja i do sada su pred sudom saslušani neuropsihjatri i psiholog koji su obavili njegovo psihijatrijsko veštačenje, lekari Zavoda za sudsku medicinu koji su veštačili povrede devojčice i lekari koji su je lečili u niškom Kliničkom centru.

Svedočila je i devojčica, putem video-linka iz posebne prostorije Višeg suda, kako bi bio izbegnut njen ponovni susret sa Jovanovićem.

Otmičar se u dosadašnjem toku suđenja, prema nezvaničnim informacijama, branio neuračunljivošću i pijanstvom.

Zbog silovanja i uznemiravanja žena preko društvenih mreža, Jovanović je do sada u zatvoru proveo 22 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: