Dodik najavio: Finansijska blokada Banjaluke

Lider SNSD Milorad Dodik najavio je da će biti obustavljena sva sredstva namenjena Banjaluci s republičkog nivoa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.11.2020.

17:11

Dodik najavio: Finansijska blokada Banjaluke
Foto: Depositphotos/Ale_Mi

To će trajati dok se ne bude videlo kako će se grad politički razvijati.

Na jučerašnjim lokalnim izborima novog gradonačelnika Banjaluke pobedio je Draško Stanivuković, lider Partije demokratskog progresa (PDP) i on će na tom mestu zameniti Igora Radojičića iz SNSD.

Razočaran zbog gubitka pozicije čelnog čoveka u Banjaluci, Dodik je na konferenciji za novinare rekao da njegova stranka neće pokretati smenu gradonačelnika, bar ne u prvoj godini mandata.

Rekao je i da u gradskom parlamentu, u kojem će SNSD sa koalicionim partnerima zadržati većinu, nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan taman da je, kako je rekao, Ajnštajn.

"On ima svoje nadležnosti, predstavlja grad, neka se šepuri, radi. On je rekao da će penzioneri i đaci dobiti besplatan gradski prevoz. Tu ćemo odluku odmah podržati, neka predloži, al'', da vidimo kako će finansirati, da vidimo kako će subvencionisati gradsko grejanje koje smo mi finansirali godinama. Zašto bi mi to radili, imamo i drugih opština gde treba pomoći", rekao je Dodik, prenela je sarajevska televizija N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: