Vučić rekao ko će morati da se vakciniše: "Samo ih molim da budu fer"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pitanje sata i dana kada će u Srbiju stići vakcina protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2020.

21:32

Vučić rekao ko će morati da se vakciniše:
Foto: depositphotos/RostyslavOleksin

"Ne mogu da garantujem još, ali obećavam da ću dati sve od sebe da ne bude samo hiljade vakcina, to je pitanje sata i dana", kazao je on.

"Nateraćemo samo one koji moraju da prime vakcinu - zdravstvo, vojska i policija, a drugi, ako hoćete - hoćete, samo ih molim da budu fer, ali nije fer prema lekarima i državi, ni prema kome, jer moramo da gradimo i ulažemo pare u zdravstvo", napomenuo je on.

Vučić je najavio da će Srbija pokušati da nabavi 500.000 do milion doza vakcine protiv koronavirusa.

"Moramo da spasimo živote ljudi. Druga stvar je to što će to da spasava našu ekonomiju, a tri što time spasavamo mlade ljude", rekao je Vučić.

On je rekao da ga ne interesuje da li ćemo platiti 10 ili 30 miliona evra više za vakcine ako možemo da ih dobijemo tri meseca ranije.

Vučić je napomenuo da smo među pet onih koji imaju najmanji procenat mrtvih u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: