Kanari: Demonstranti traže bolje uslove života za migrante

Demonstranti na Kanarskim ostrvima okupili su se danas zahtevajući bolje uslove života za migrante koji su na arhipelag došli iz Afrike, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.11.2020.

22:01

Kanari: Demonstranti traže bolje uslove života za migrante
Foto: Depositphotos/Ale_Mi

Spora povorka od nekoliko stotina demonstranata prešla je duž ostrva Gran Kanarija pre nego što je došla do pristaništa u gradu Mogan, gde oko 2.000 migranata živi u šatorima u nehumanim uslovima.

"Mi se ovde borimo za prijem sa više dostojanstva za ove ljude koji dolaze na naše ostrvo u potrazi za boljim životom", rekla je jedna učesnica protesta.

Humanitarne ogranizacije procenuju da u hotelima na ostrvima živi oko 4.000 migranata usled nedovoljnog broja prihvatnih centara.

Udruženje hotelijera na Gran Kanariji pozvalo je danas vladu da preduzme odgovarajuće mere kako bi hoteli ponovo bili dostupni turistima.

Španski ministar za regionalnu politiku je u petak rekao da će pojačati pomorske patrole i povećati broj prihvatnih centara zbog povećanog priliva migranata.

Obalska straža na Kanarskim ostrvima je danas spasila preko 700 migranata, čime je njihov broj u toku ove godine uvećan na skoro 17.000, što je preko deset puta više nego tokom čitave prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: