Šerifi: Specijalni sud da sasluša Ivicu Dačića

Sekretar Socijaldemokratske inicijative NISMA Biljal Šerifi traži od predsednice Specijalnog suda da kaže pripremaju li se optužnice protiv predstavnika Srba.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2020.

19:23

Šerifi: Specijalni sud da sasluša Ivicu Dačića
Foto: Depositphotos/tomloel

On je od Ekaterine Trendafilove zatražio da taj sud sasluša i predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića, prenosi Koha.

Šerifi je na konfrenciji za novnare ocenio da bi Specijalni sud trebalo da saslucša i druge srpske zvaničnike, među kojima i Radomira Markovića.

"Na osnovu izjave Ekaterine Trendafilove koja je rekla da će svako ko je počinio zločine odgovarati, NISMA traži od tužilaštva da razjasni da li je postojala saradnja sa Specijalizovanim većima", naveo je Šerifi i upitao je i koliko je dosijea tužilaštvo poslalo kancelarijama Specijalnog suda, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je rekao, NISMA traži od Trendafilove da razjasni da li pripremaju optužnice protiv srpskih predstavnika, jer su izjavili da će tretirati zločina bez razlike.

''Zahtevamo dela, a ne samo reči, ako njihove namere nisu samo propaganda", dodao je Šerifi.

Lider NISMA Fatmir Limaj bio je među visokim ličnostima OVK pomenutim u optužnici za ratne zločine protiv lidera OVK Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: