Kon: Tri nove mere VIDEO

Dr Predrag Kon gostovao je na TV Prvoj, i tom prilikom govorio o tri mere koje je predložio Krizni štab.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2020.

14:16

Kon: Tri nove mere VIDEO
Foto: Tv Prva

"Svi su dobili uputstva kako treba da rade, kafiči, saloni, vrtići - da sprovode mere. Maske su u zatvorenom obavezne, predložili smo u otvorenom, posebno u pešačkim zonama, Mi smo u predložili da se na dve nedelje skrati vreme rada objekata do 18 sati tamo gde se ljudi uveče okupljaju". kaže dr Predrag Kon za TV Prvu, i dodaje:

"Oročena mera bi podrazumevala da se posle dve nedelje sagleda efekat tih mera i da se dalje procenjuje situacija - najverovatnije da se popuštaju mere".

Kako dalje navodi, doneti meru nije tako lako.

Kaže da smo vrlo blizu preokreta, zbog vakcine koja je jedino oružje, pored maske, distance i pranja ruku.

"Tu će biti puno posla za tehničku pripremu", objašnjava.

Prema njegovim rečima, vanredna imunizacija će relativno brzo morati da se uradi, a činjenica da vakcina uskoro stiže - ohrabruje.

Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici, ne samo zbog izloženosti virusu, već i zbog mogućnosti da zaraze pacijente, a nakon njih vojska i policija.

"Ali to sve moraju odgovarajuća stručna tela da daju plan", kaže, objašnjavajući da će tek onda Ministarstvo zdravlja moći da propiše vanrednu situaciju.

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Beogradu je između 1.200 do 1.600, ali dnevno ima oko 20.000 dnevno zaraženih, koji mogu biti i bez simptoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: