Sa Kosova i Metohije stigle žalbe na Grenela

Pokret Samoopredeljenje izrazio je veliku radost zbog pobede Džoa Bajdena u trci za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Kosovo online

Nedelja, 08.11.2020.

19:40

Sa Kosova i Metohije stigle žalbe na Grenela
Ilustracija: EPA/ ALEXANDER BECHER

Istovremeno iznoseći optužbe na račun aktuelnog izaslanika za dijalog Srbije i Kosova Ričarda Grenela.

U objavi na zvaničnom Fejsbuk nalogu iz Samoopredeljenja podsećaju da su tokom kampanje u SAD dali podršku Bajdenu.

"Džo Bajden političar sa iskustvom na Balkanu, gde je neprekidno održavao ispravne stavove u vezi sa agresijom i agresorima, ali i u pomoći žrtvama i njihovoj slobodi. Kao dokazani prijatelj Albanaca, verujemo da je njegov dolazak na funkciju razlog za nadu za našu naciju, ako mi Albanci radimo pravilno i pošteno i ako iz vlada uklonimo korumpirane svih boja", poručuju iz Samoopredeljenja.

Iz ove stranke, na čijem čelu je Aljbin Kurti, iznose i kritike na račun kosovske vlade, ali i američkog specijalnog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova.

"Promena u SAD mora se odraziti na promenu na Kosovu, gde već nekoliko meseci imamo nesposobnu i nelegitimnu vladu. Ova vlada izgrađena je sa jednim zadatkom: međunarodnim slabljenjem Kosova i servilnošću prema izaslaniku predsednika Trampa, Ričardu Grenelu, čiji je cilj bio da poništi demokratsko i liberalno nasleđe predsednika Klintona i Buša na Balkanu. Na nesreću, takvi destabilizujući napori našli su podršku čak i kod nekih Albanaca, koji su spremni da se suprotstave našoj istoriji, samo radi moći", navode iz Samoopredeljenja.

Oni su još jednom ponovili svoj stav da su "Kosovu hitno potrebni novi izbori i legitimna vlada i institucije, koje će imati priliku da razviju korektne odnose sa susedima i prodube savezništvo sa SAD i novim predsednikom Bajdenom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: