SAD uvele sankcije zetu libanskog predsednika

Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije Gebranu Basilu, lideru najvećeg libanskog hrišćanskog političkog bloka i zetu predsednika Mišela Auna.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.11.2020.

21:37

SAD uvele sankcije zetu libanskog predsednika

Oni su ga optužili za korupciju i povezanost sa Hezbolahom.

Basil je lider Slobodnog partiotskog pokreta koji je osnovao Aun, a bio je ministar spoljnih poslova, telekomunikacija, energije i voda.

Bio je na meti protesta koji su prošle godine izbili zbog ekonomske situacije, a demonstranti su ga optužili za "pljačkanje države".

Basil je na Tviteru napisao da ga sankcije ne plaše i da nije bio "zaveden obećanjima".

Kako navodi Rojters, sankcije bi mogle da iskomplikuju pokušaje mandatara Saada al-Haririja da sastavi kabinet koji će se suprotstaviti najgoroj krizi od građanskog rata u Libanu od 1975. do 1990.

Izvori upoznati sa tim procesom kažu da će Baselova partija verovatno zauzeti čvršći stav u pregovorima o novoj vladi. SAD su proteklih meseci uvele sankcije za još nekoliko libanskih avaničnika za kje smatraju da su povezani sa Hezbolahom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: