"Za tri dana pred sudijom - Tači i Veselji"

Advokat akreditovan od Specijalnog suda Tauljant Hodaj kaže da nakon potvrde optužnice, postoje dve procedure koje Specijalni sud može da sledi.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2020.

15:13

Foto: Depositphotos/JanPietruszka

Objašnjava da može da uhapsi optužene ili da pošalje nalog, a da od toga koja će procedura biti primenjena zavisi kada će Tači i Veselji doći pred sudiju.

On kaže da prema procedurama ukoliko budu uhapšeni moraju da se pojave pred pretpretresnim sudijom u roku od tri dana, a ako je po poternici, moraju da se pojave u roku od sedam dana, prenosi Kljan Kosova.

"Ali kako se čini u ovom slučaju, u roku od tri dana će biti njihovo prvo pojavljivanje pred pretpretresnim sudijom", rekao je Hodaj.

Specijalni sud potvrdio je danas optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: