Korona hara Srbijom: Ponovo više od 2.000 novozaraženih, nove mere u gradovima VIDEO/FOTO

Počinje drama s koronavirusom u Srbiji. Posle novog oborenog rekorda od preko 2.400 novoobolelih, dr Kon izjavio: Razmišlja se o produžetku raspusta.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2020.

08:54

Korona hara Srbijom: Ponovo više od 2.000 novozaraženih, nove mere u gradovima VIDEO/FOTO
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Jesenji raspust za đake počeće sledeće srede i prema regularnom planu trebalo bi da traje do ponedeljka 16. novembra. Ali on bi mogao biti produžen, najavio je jutros član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je kritična situacija sa brojem zaraženih koronavirusom. Mora se sprečiti dalje prenošenje kako bi se sačuvao zdravstveni sistem. Kon je za televiziju Pink izjavio i da se broj zaraženih u Beogradu smanjuje u ukupnoj strukturi zaraženih, "što znači da se zaraza preliva".

On je na pitanje da li se razmatra zatvaranje zemlje, što je korak na koji su se odlučile mnoge evropske zemlje u ovom trenutku, rekao da je moguća "određena vrsta zatvaranja, da su određene stvari zabranjene", ali da će eventualno ograničenje kretanja biti definisano na neki drugi način a ne onako kako je bilo na početku epidemije, kada je bio uveden "policijski čas".

Kon je rekao i da je su sada vrlo prisutne respiratorne infekcije, posebno kod dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: