Euleks i kosovska policija upala u kuću Krasnićija; Saslušavanje u sobi FOTO

Brojne policijske snage iz jedinice Euleksa od jutros u 6 sati opkolile su kuću Jakupa Krasnićija u Prištini, javlja Kosovo online.

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2020.

08:08

Default images

Izvori Kosova pres navode da razlog za to još uvek nije poznat. Kako navodi taj medij, Euleks i dalje blokira put na kome se nalazi Krasnićijeva kuća.

Prištinska Koha dotore je objaviila da je vest potvršena iz kancelarije specijalnog tužioca. Kako je im je rečeno iz te kancelarije, specijalne jedinice se nalaze na terenu, izvode akciju uz pomoć kosovske policije.

"Više informacija javnosti će biti prosleđeno kasnije", navodi se u saopštenju kancelarije Specijalnog tužilaštva. Prištinski mediji su javili da je specijalna akcija započela u šest sati jutros.

Jakup Kranići je jedna od glavnih ličnosti OVK, tokom rata bio je na visokom položaju kao portparol OVK. Obavljao je visoke funkcije kao predsednik Skupštine Kosova i ministar u vladi .

Trenutno se Krasnići nalazi na mestu predsednika Nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative. Kako je za Kosovo Pres rekao Krasnićijev nećak Dardan Krasnići, nije bilo prethodne najave pretresa.

"Ja sam sinoć bio kod njega do kasno i nikakvih naznaka nije bilo da može doći do pretresa. Ono što znamo je da su od 5-6 sati ujutro ovde došli sa svim ovim velikim brojem automobila i velikim brojem policajaca. Muči nas što ne možemo da piđemo i vidimo da li ima potrebe da nešto pomognemo", rekao je Dardan Krasnići.

Advokat: Moguća optužnica

Advokat nekadašnjeg portparola tzv. OVK Jakupa Krasnićija, Arian Koci, kaže da to što kosovska policija i Euleks pretresaju kuću njegovog klijenta, po nalogu Specijalnog suda, ukazuje da je moguće da je potvrđena optužnica protiv Krasnićija.

Koca smatra da je pretres nepotreban i tvrdi da se do sada njegov klijent odazivao pozivu suda, prenosi Kosovo onlajn.

"Vrši se pretres, to je nepotrebni spektakl, do sada se svako javljao u Specijalni sud. Nije bilo potrebe za ovakvim spektaklom. Ovo može biti potvrda optužnice, ali ne nužno", rekao je on.

Porodica: Saslušavaju ga u sobi, terorišu od šest jutros

Porodica Jakupa Krasnićija saopštila je danas da su prestrašeni današnjim upadom Euleksa u njihovu kuću, kao i da se od jutros Jakup Krasnići nalazi u odvojenoj prostoriji.

Krasnićijev bratanac Arijan rekao je za kanal 10 da Jakupa od jutros saslušavaju u posebnoj sobi, prenosi Gazeta expres.

"Od šest sati jutros terorišu kada su upali u kuću. Ne znamo o čemu ga ispituju. Ne znamo koliko će ovo trajati", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: