Danas su izbori u SAD. Kakva će biti politika prema Srbiji ko god da pobedi?

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio da se američka politika prema Srbiji neće promeniti bez obzira na ishod današnjih predsedničkih izbora u SAD.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.11.2020.

09:04

Danas su izbori u SAD. Kakva će biti politika prema Srbiji ko god da pobedi?
Screenshot TV Prva

"I demokrate, i republikanci snažno podržavaju obnavljanje i produbljivanje odnosa između naša dva naroda", kazao je on za "Blic".

"Vašington pridaje značaj jačanju saradnje sa svojim starim prijateljem Srbijom i drago mi je što je američka administracija uspela da udahne novu energiju i da zamah procesu ekonomske normalizacije. Od toga se neće odstupati", rekao je ambasador Godfri u intervjuu objavljenom tom listu.

On je ocenio da su prosperitet, demokratija i evropske integracije Zapadnog Balkana od presudne važnosti za zajedničku bezbednost.

"Svaki novi američki predsednik ima nove prioritete, ali od Drugog svetskog rata naša bezbednost i prosperitet su vezani za prosperitet naših saveznika u Evropi. Stoga, ne očekujem bitne promene spoljnopolitičkog kursa bez obzira na ishod izbora", smatra Godfri.

On je opisao američke izbore kao komplikovane, ali uzbudljive i dinamične i uporedio ih sa demokratskim bojnim poljem.

"Izborni glas je dragoceno, najmoćnije nenasilno oružje koje imamo u demokratskom društvu i moramo ga iskoristiti", zaključio je američki ambasador povodom današnjih 46. predsedničkih izbora u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: