Izgorele dve kuće u kojima su boravili migranti

Na području Velike Kladuše proteklog vikenda izgorele su dve kuće, a postoji sumnja da su požare izazvali migranti.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.11.2020.

13:59

Izgorele dve kuće u kojima su boravili migranti
Ilustracija: Depositphotos/ antiksu

Prema informacijama iz Vatrogasne jedinice u tom gradu, prošle subote gasili su vatru koja je zahvatila kuću u naselju Zagrad, dok je dan kasnije u potpunosti izgorela stara i napuštena kuća u naselju Polje, gde je najveća koncentracija migranata koji borave na području te opštine, prenosi portal Nezavisne.

Meštani navode kako su u oba objekta boravili migranti, a iz policije da još traje istraga o ovim događajima i mogućim uzročnicima požara.

Iako su incidenti ovakve vrste u poslednje vreme sve češći na području Unsko-sanskog kantona, iz kantonalne policije kažu kako je ukupna bezbednosna situacija i dalje pod kontrolom.

U četiri prihvatna centra u ovom kantonu trenutno se nalazi oko 3.000 migranata, a procena je da ih bar isto toliko boravi na otvorenom - najveći broj u divljim šatorskim naseljima u šumama nadomak Bihaća i Velike Kladuše, odakle svakodnevno pokušavaju da pređu preko hrvatske granice.

Kako se navodi, s obzirom na to da su nastupili hladniji dani, očekuje se da će migranti, koji sada borave u šumama, početi ponovo da se vraćaju u urbane delove u potrazi za hranom i skloništem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: