Francuska: Oslobođen osumnjičeni za napad na pravoslavnog sveštenika

Francuska policija pustila je danas na slobodu glavnog osumnjičenog za napad na sveštanika Grčke pravoslavne crkve.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.11.2020.

18:37

Francuska: Oslobođen osumnjičeni za napad na pravoslavnog sveštenika
Foto: Epa / MAXIME JEGAT

Policija je proširila potragu za naoružanim muškarcem koji je ranio sveštenika dok je zatvarao vrata crkve u Lionu

U saopštenju kancelarije tužioca u Lionu navodi se da je muškarac koji je uhapšen ubrzo nakon pucnjave u subotu, oslobođen pošto nije pronađen nijedan dokaz o njegovoj umešanosti u napad, sugerišući na taj način da je napadač na sveštenika i dalje na slobodi, prenosi AP.

Sveštenik Nikolaos Kakavelakis, koji je pogođen iz lovačke puške, i dalje je u kritičnom stanju, naveo je neimenovani policijski zvaničnik.

Motiv napada za sada nije jasan, prenosi AP.

Tužilaštvo za borbu protiv terorizam ne istražuje slučaj, a tužilac iz Liona je otvorio istragu o pokušaju ubistva.

Ovaj napad se dogodio u trenutku kada je francuski državni vrh proglasio najviši stepen bezbednosnog rizika zbog trostrukog ubistva u jednoj crkvi u Nici prošlog cetvrtka, ali i u jeku maksimalne globalne tenzije povodom karikatura proroka Muhameda koje je objavila francuska štampa, a osudile brojne države s većinskim muslimanskim življem.

Na sve to, u grčkoj zajednici u Lionu raste tenzija zbog dugogodišnjeg pravnog spora između jednog bivšeg iskušenika u grckoj eparhiji u Lionu i ranjenog sveštenika Kakavelakisa, preneo je AP.

U saopštenju Lionske eparhije Grcke pravoslavne crkve se kaže da je ranjeni sveštenik Kakavelakis trebalo uskoro da se vrati u Grčku i najoštrije se osuđuje bilo koja forma nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: