Miting Inicijative Srbi za Trampa u centru Čikaga

Vašington -- Incijativa "Srbi za Trampa 2020" organizovala je u centru Čikaga miting podrške predsedniku SAD Donaldu Trampu uoči predsedničkih izbora 3. novembra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ SERBS FOR TRAMP 2020/ SERBIAN TIMES
Foto: TANJUG/ SERBS FOR TRAMP 2020/ SERBIAN TIMES

Na trgu ispred Centra "Ričard Džej Dejli", pored čuvene statue Pabla Pikasa, podršku predsedničkoj kampanji republikanskog kandidata pruzili su čikaški Srbi, ali i Crnogorci, Makedonci i pripadnici drugih balkanskih nacija koji će glasati ili su već glasali za Trampa.

Prisutni su nosili američke i srpske zastave, a na transparentima su se, osim Trampu, mogle videti i poruke podrške policiji, porodičnim vrednostima i srpskom narodu u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.

Na skupu se kao specijalni gost pojavio Mark Karan, republikanski kandidat za senatora Ilinoisa, koji se obratio prisutnima.

"Demokrate vladaju ovim gradom i državom već decenijama, a posledice njihove vlasti najbolje osećaju građani Ilinoisa. Nadam se da će na ovim izborima skupiti hrabrosti da naprave pozitivnu promenu i smene korumpiranu vlast", poručio je Karan

Slobodan Jokić iz Inicijative “Srbi za Trampa 2020” zahvalio je prisutnima na dolasku.

"Danas smo ovde da kao predstavnici srpske zajednice iz Ilinoisa i Viskonsina pružimo podršku predsedniku Trampu, koji je pokazao da je izuzetan lider, zbog čega ćemo glasati za njegov ponovni izbor i još četiri godine u Beloj kući", rekao je Jokić.

On je pozvao sve pristalice da, pored Trampa, glasaju i za lokalne republikanske kandidate iz Ilinoisa.

Skup je okončan bez incidenata a prisutni policajci su otpozdravljali okupljenim građanima, koji su, između ostalih, nosili i transparente kojima podržavaju ljude koji održavaju zakon i red.

strana 1 od 647 idi na stranu