Joanikije: Dolazak Vučića na sahranu Mitropolita značio bi još bolje odnose Srbije i Crne Gore, narod to želi

Episkop budljimljansko-nikšićki Joanikije rekao je da bi dolazak Aleksandra Vučića na sahranu Amfilohija bio dobar početak bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

Izvor: B92, Borba
Podeli
EPA-EFE/ Andrej Cukic
EPA-EFE/ Andrej Cukic

On je u ekskluzivnom razgovoru za Borbu kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgorici.

"Pošto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posjetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obje zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika", rekao je vladika Joanikije.

On je rekao da je dolazak na sahranu za sada najavio Milorad Dodik.

"Dolazak na sahranu mitropolita najavio je Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi patrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, a doći će ko bude mogao iz pomjesnih crkvi, a svi znate da su dolasci otežani zbog teške situacije sa koronavirusom", kazao je vladika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu