"Mađarska je zadovoljna" VIDEO

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto pohvalio je to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi računa o mišljenju vojvođanskih Mađara.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2020.

18:57

Printskrin/ TV Prva

On kaže da je Mađarska vrlo smo zadovoljna time što su vojvođanski Mađari deo državne koalicije Srbije.

"Njegov pristup je veoma važan temelj vrlo dobre saradnje koju imamo", kazao je Sijarto za "Prvu" televiziju.

Ističe da su čestitali predsedniku Vučiću i novoj i staroj premijerki Ani Brnabić pobedu na izborima i preuzimanje vlade, kao i da su srećni što su neki ključni ministri ostali u svojim resorima, među kojima je ministar finansija Siniša Mali.

On kaže da se nada da će Srbija rešiti kosovski problem, ali da rešenje tog problema ne treba da bude preduslov za ulazak Srbije u EU.

"Nije fer da to bude preduslov. To ne sme tako da bude", naveo je Sijarto.

Objašnjava da politički gledano neke zemlje u EU i Brisel smatraju da je "to politički preduslov", jer je "to dobra referenca za njih zbog čega ne bi podržali napredovanje integracija Srbije.

"To je veliki problem", zaključio je on.

"Nije bilo nikakve koordinacije iz Brisela"

Govoreći o pandemiji koronavirusa, Sijarto kaže da kada dođe do postojanja neke krize, nedostaje liderstvo EU.

"Svi mi, članice EU, borile smo se borile da dobijemo opremu: maske, uređaje, respiratore na istom tržištu u Kini, naši posrednici su se svađali, tukli su se oko toga ko će šta da uzme... Nije bilo nikakve koordinacije iz Brisela, jer te institucije mogu da upravljaju stvarima maksimalno u mirodopskim uslovima, kada imamo krizu nedostaje liderstvo EU", ocenio je šef mađarske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: