Egzodus iz Pariza; Kolona od čak 700 km VIDEO

Pariz -- Samo nekoliko sati pre nastupanja novog zatvaranja na području cele Francuske zabeležene su neviđene gužve na ulicama.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Tanjug/AP Photo/Lewis Joly
Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Kolone su bile dugačke ukupno 700 kilometara u regionu Il d-Frans u četvrtak predveče, izvestili su gotovo svi lokalni medii.

Drugi francuski "lokdaun" stupio je na snagu danas, a cilj je suzbijanje širenja koronavirusa. Nove mere trajaće najmanje do 2. decembra, a u tom periodu svima koji žele da izađu iz svojih domova trebaće poseban razlog.

Francuski mediji javljaju kako su mnogi Parižani napustili grad i svoje stanove, kako bi zatvaranje grada proveli negde u prirodi. Svi su požurili da napuste grad pre policijskog sata u 21 sat, preneo je Jutarnji list.

Slične gužve zabeležene su i na periferijama još nekih velikih gradova poput Liona i Bordoa, a sve podseća na egzodus snimljen na ulicama Pariza u martu uoči prvog zatvaranja gradova.

Francuska vlada je juče objavila popis novih mera za suzbijanje širenja kovida-19, među kojima su zabrana izlazaka iz domova osim u najnužnijim slučajevima i obavezan rad od kuće.

Škole će, za razliku od mera uvedenih u proleće kada su zatvorene sve obrazovne ustanove, ostati otvorene.

Deca od šest godina i starija moraće u razredima nositi maske dok je to do sada bilo obvezno samo za starije od 10 godina.

Francuska je u četvrtak objavila da je u posljednja 24 sata imala 47.637 novozaraženih. U sredu ih je bilo 36,437 a u nedjelju rekordnih 52.010.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 647 idi na stranu