Dan: "Škaljarac" bezbednosno interesantan, a šeta okolo. To je prvi "slobodni" vođa klana

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije bezbednosno je interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana”.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.10.2020.

11:35

Dan:
belchonock/depositphotos

On je ujedno i jedan od retkih koji se nalazi na slobodi, a nije mu izrečena mera nadzora, obaveznog javljanja kotorskoj policiji ili oduzimanja putnih isprava, piše podgorički Dan.

Navode da se može reći da je prvi “slobodni” vođa klana koji može potpuno bez ograničenja da se kreće.

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora.

Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

“Obaveštavamo vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu meru nadzora”, odgovorila je na pitanje Dana savetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Odmah nakon ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: