Dogovorena Vlada Crne Gore

Podgorica -- Na današnjem sastanku mandatara za sastav nove crnogorske vlade Zdravka Krivokapića dogovoren je koncept ekspertske vlade.

Izvor: B92, Beta, Vijesti
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ xload
Ilustracija: Depositphotos/ xload

"Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa svojim predlogom o kojem će se izjasniti stranke", navodi se u zajedničkom saopštenju učesnika sastanka, prenose podgoričke Vijesti.

Saopštenje su, pored Krivokapića, potpisali učesnici sastanka - lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i potpredsednik Demokrata Momo Koprivica.

"Na današnjem sastanku potvrđen je naš raniji dogovor o izboru nove Vlade, koju će podržati tri koalicije koje su pobedile na parlamentarnim izborima 2020. godine. Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa vlastitim predlogom o kojem će se izjasniti stranke", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da je na sastanku dogovoren koncept ekspertske vlade i da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan.

On je istakao da je podela resora na mandataru i da veruju da će on "izabrati najbolje ljude".

Sastanak koji je sazvan povodom konačnog formiranja vlade, kako je navedemno u pozivu, počeo je minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Minut ćutanja za Amfilohija

Inače, sastanak mandatara Crne Gore Zdravka Krivokapić sa predstavnicima koalicija o formiranju nove vlade počeo je minutom ćutanja zbog smrti mitropolita Amfilohija.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladimir Joković, Miodrag Lekić, Dritan Abazović i Momo Koprivica.

Tema sastanak bila je konačno formiranje nove vlade.

Razgovori su se vodili iza zatvorenih vrata.

Inače, podele resora i personalna rešenja na čelu budućih ministarstava Vlade Crne Gore tačka je sporenja nove većine sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu