Dogovorena Vlada Crne Gore

Na današnjem sastanku mandatara za sastav nove crnogorske vlade Zdravka Krivokapića dogovoren je koncept ekspertske vlade.

Izvor: B92, Beta

Petak, 30.10.2020.

11:30

Dogovorena Vlada Crne Gore
Ilustracija: Depositphotos/ xload

"Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa svojim predlogom o kojem će se izjasniti stranke", navodi se u zajedničkom saopštenju učesnika sastanka, prenose podgoričke Vijesti.

Saopštenje su, pored Krivokapića, potpisali učesnici sastanka - lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i potpredsednik Demokrata Momo Koprivica.

"Na današnjem sastanku potvrđen je naš raniji dogovor o izboru nove Vlade, koju će podržati tri koalicije koje su pobedile na parlamentarnim izborima 2020. godine. Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa vlastitim predlogom o kojem će se izjasniti stranke", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da je na sastanku dogovoren koncept ekspertske vlade i da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan.

On je istakao da je podela resora na mandataru i da veruju da će on "izabrati najbolje ljude".

Sastanak koji je sazvan povodom konačnog formiranja vlade, kako je navedemno u pozivu, počeo je minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Minut ćutanja za Amfilohija

Inače, sastanak mandatara Crne Gore Zdravka Krivokapić sa predstavnicima koalicija o formiranju nove vlade počeo je minutom ćutanja zbog smrti mitropolita Amfilohija.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladimir Joković, Miodrag Lekić, Dritan Abazović i Momo Koprivica.

Tema sastanak bila je konačno formiranje nove vlade.

Razgovori su se vodili iza zatvorenih vrata.

Inače, podele resora i personalna rešenja na čelu budućih ministarstava Vlade Crne Gore tačka je sporenja nove većine sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: