Dr Tiodorović: Ni u Evropi se škole ne zatvaraju, pa neće još ni u Srbiji

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

Izvor: RTS

Petak, 30.10.2020.

09:40

Dr Tiodorović: Ni u Evropi se škole ne zatvaraju, pa neće još ni u Srbiji
belchonock/depositphotos

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak naveo je u četvrtak za TV Prvu da je poslednje dve nedelje koronavirus potvrđen kod nekoliko mališana i dvadesetak zaposlenih u beogradskim vrtićima, kao i kod skoro 50 đaka, ali da nema mesta panici i da se situacija prati iz časa u čas.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića, i da je to stav koji postoji i u Evropi.

Branislav Tiodorović je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima.

Kako je rekao, dnevno se prati stanje u školama i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima, ili koji su pozitivni. Tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže za RTS da do sada nije zatvoren nijedan vrtić na teritoriji Beograda, ali da zabrinjava da je u poslednjih deset dana koronavirus potvrđen kod više mališana i zaposlenih u beogradskim vrtićima, kao i da je skoro 50 učenika zaraženo.

Slavko Gak je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da predškolske ustanove u Beogradu rade od 11. maja i da do današnjeg dana nijedan vrtić na teritoriji glavnog grada nije zatvoren.

"Jedan krizni period smo prošli tokom juna i svi zaposleni u predškolskim ustanovama su pokazali zaista veliku profesionalnost i visoku odgovornost i taj period smo prošli bez većih problema. Sada smo u novom talasu porasta zaraženih", rekao je Gak i dodao da kada je reč o predškolskim ustanovama situacija nije alarmantna.

Naglasio je da svi vrtići rade, epidemiološke mere se sprovode i kontrolišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: