Stefanović u Generalštabu: Čast mi je... FOTO

Beograd -- Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je danas Generalštab Vojske Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanovića je ispred počasnog stroja Garde dočekao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sa članovima Kolegijuma.

Održan je sastanak tokom kojeg je načelnik Generalštaba predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske Srbije, kao i oficire na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima u našoj vojsci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

General Mojsilović obavestio je Stefanovića da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na visokom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka Vojske Srbije.

On je poželeo ministru Stefanoviću mnogo uspeha u obavljanju nove funkcije, a ministar se zahvalio na iskrenoj i srdačnoj dobrodošlici.

"Izuzetna mi je čast što mogu da rukovodim jednim sistemom kakav je Ministarstvo odbrane i što mogu da pomognem da Vojska Srbije bude još opremljenija, u još boljem stanju i naravno da opravdam poverenje predsednika Vučića koji je vrhovni komandant naše vojske", kazao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, veoma je značajno da u narednom periodu imamo dodatno opremanje Vojske, da uložimo novac i da unapredimo sve sposobnosti koje Vojska ima.

"Da podignemo njenu borbenu gotovost, njene mirnodopske sposobnosti i da Vojska Srbije još efikasnije nastavi da bude garant bezbednosti i stabilnosti našeg regiona i sigurnosti naše zemlje", kazao je Stefanović.

Kako je naveo, bila mu je čast što je na današnjem sastanku imao priliku da se upozna sa najznačajnijim ulogama Vojske Srbije i što u narednom periodu može naporno radeći svakoga dana da doprinese da Vojska Srbije bude još opremljenija i još snažnija.

"Što možemo zajedno da radimo da građani Srbije osete podršku svojoj sigurnosti i bezbednosti svakog dana", naveo je Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

strana 1 od 106 idi na stranu