Vazdušni napad u Nagorno-Karabahu

Vlasti Jermenije saopštile su da su azerbejdžanske oružane snage izvele vazdušne napade na grad Martakert u severnom delu Nagorno-Karabaha.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ AZIZ KARIMOV
EPA-EFE/ AZIZ KARIMOV

Ranije je potvrđeno da je Baku granatirao Stepanakert, Šuši i Martakert pomoću raketnog sistema "Smerč".

Vlada Jeremenije je saopštila da su azerbejdžanske oružane snage izvele vazdušne napade na grad Martakert u severnom delu Nagorno-Karabaha, kao i da u napadima nisu prijavljene civine žrtve niti šteta, prenosi TASS.

Jermensko ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su azerbejdžanske oružane snage granatirale Stepanakert, Šuši i Martakert pomoću raketnog sistema "Smerč".

U toku prethodne noći, azerbejdžanske oružane snage izvele su pet napada na prestonicu Nagorno-Karabaha, saoštila je jermenska vlada.

Sukobi između Azerbejdžana i Jermenije u oblasti Nagorno-Karabaha obnovljeni su 27. septembra, kada su obe strane proglasile ratno stanje i opštu mobilizaciju i prijavile žrtve, uključujući i civilne.

Uz posredstvo SAD, Azerbejdžan i Jermenija su 25. oktobra sklopile sporazum o humanitarnom prekidu vatre, koji je stupio na snagu narednog dana.

Ovo je treći put da su dve zemlje postigle takav dogovor od obavljanja sukoba prošlog meseca, a obe strane već su razmenile optužbe o kršenju sporazuma.

Azerbejdžan predao 30 tela ubijenih vojnika

Azerbejdžan je predao Jermeniji tela 30 vojnika poginulih u borbama u regionu Nagorno-Karabaha, saopštilo je danas jermensko ministarstvo odbrane.

Jerevan navodi da je spreman da odgovori istim korakom, prenosi Rojters.

Novi sukobi izmedju Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra i od tada je poginulo više stotina vojnika i civila na obe strane.

strana 1 od 647 idi na stranu