Troje mladih uhapšeno jer su hteli azil u SAD

Jedan 19-godišnji aktivista iz Hongkonga, koji se suočava sa optužbama za secesiju prema Zakonu o nacionalnoj bezbednosti, priveden je utorak.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.10.2020.

07:15

Troje mladih uhapšeno jer su hteli azil u SAD

Razlog za privođenje je naveden njegov plan da zatraži azil u konzulatu SAD.

On je jedan od troje privedenih u utorak koji su, kako je navela policija, uhapšeni zbog navodno secesionističkih komentara na društvenim mrezama.

Kako dodaje policija, reč je o dvojici mladića i jednoj devojci, starih od 17 do 21 godinu.

Nekadašnja grupa koja se zalagala za nezavisnost Hongkonga "Studentlocalism" identifikovala je na Fejskubu troje uhapšenih kao svog bivšeg lidera Tonija Čunga i bivše članove Vilijama Čana i Jani Ho.

Prema navodima aktivističke organizacije "Prijatelji Hongkonga", čije je sedište u Velikoj Britaniji, Čung je, pre hapšenja, planirao da traži azil u konzulatu SAD u Hongkongu.

Reč je o organizaciji koja je, kako je navela, sarađivala sa Čungom. ABC njuz dodaje da je 19-godišnjak uhapšen u radnji koja se nalazi prekoputa američkog konzulata pre nego što je pokušao da zatraži azil. Sve troje privedenih prethodno su uhapšeni u julu zbog optužbi za podsticanje na secesiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: