Optuženi za napad na advokata Petronijevića u samoizolaciji, suđenje odloženo

Suđenje dvojici optuženih za napad na advokata Gorana Petronijevića (60) i penzionisanog sudiju Novicu Pekovića (70) sredinom maja na Vračaru, odloženo je danas

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.10.2020.

13:18

Optuženi za napad na advokata Petronijevića u samoizolaciji, suđenje odloženo
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

Do odlaganja za početak decembra je došlo jer je jedan od optuženih Uroš Anđelković (40) u samoizolaciji zbog koronavirusa, s obzirom da mu je kolega iz firme zaražen.

Na današnjem suđenju sud je trebalo da ispita Anđelkovića i drugog optuženog Nenada đorđevića (41).

Oni se terete da su izvršili nasilničko ponašanje prema advokatu i nekadašnjem sudiji Vrhovnog kasacionom suda i predsedniku Apelacionog suda u Novom Sadu.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom predlažilo je sudu da ih osudi na zatvorske kazne od po godinu dana.

Oštećeni advokat i nekadašnji sudija su se pridružili krivičnom gonjenju optuženih. Anđelković i đorđević se terete da su na platou između Molerove i Njegoševe ulice u bašti kafića oko pomoći između 14. i 15. maja napali Petronijevića i Pekovića i da su ih šutirali nogama, udarali rukama i stolicama.

Oni su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede, a napadači su uhapšeni već sutradan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: